Aperatif Yemek 2: Bu Sefer Tatlı

Bu tatlının resmini koyamayacağım çünkü adını unuttum ama yapılışı biliyoruz az çok ondan ben buradan yazayım sonra aklıma gelince adı resmini ve adını da yazarım buraya.

Malzemelere gelelim..

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı süt

Bunların hepsini koy aynı kaba sırayla değil karıştır bir şey olmuyor ama tek tek yapılabilir de.. Çırp bunları karıştır iyice. Sonrada bunlar iyice karışınca üstüne 1 su bardağı un ekle karıştır yine iyice.. Tamamdır bu karışım oldu. Sonra ocağa koy bir tava ısınsın biraz. Sonra ne yap biliyon mu yaptığımız karışım var ya ondan avuç içinden biraz daha büyük olacak şekilde dök kaşıkla falan ama tek seferde dök olmadıysa da bırak sonrakini öyle yaparsın. Bu tava da dursun ters çevrilmeyecek bu. Sonra bu üstü böyle benek benek olucak sonra onlar patlıyacak gözenek oacak iste tam o sırada çıkar onlar. 1 adet poşet olsun ama yanında açık ya da saklama kabıda olur. bunu içine koy ama saklama kabı olursa kapağını tam kapama poşete koyarsanda ağzını tam kapama hava almalı ve o poşetin veya saklama kabının içinde kendi buharıyla yumuşayacak bunu yapmazsanız kırılır bu sonra bükerken.. Neyse hepsini yaptın haa bu arada hep poşette durmasın sonra çok yumuşak olur yine dağılır. Bunlar 1 2 dakika sonra çıkacak o poşet veya saklama kabından. Neyse bunların hepsi çıktı bir tepside falan duruyolar güzel güzel. Yeme bunları hemen tabi tadına bak ama hepsini yeme. Şimdi kremşanti yapılacak ama daha koyu olması için hazır kremşantinin üstünde ne kadar süt yazıyorsa biraz daha az koyun çünkü koyu olmalı.. Bunuda yaptı  mı sonra o yapılan pankek tarzı şeyleri al eline avucunda hafif kapa sonra içine kremşantiyi koy ve bırak. İyice kapamayacak ama hani arasında kremşanti gözükücek sonra da bitince ver millete yesin. Dolaba falanda konuyor soğukta yenir ama dışarda kalsın 2 gün içinde ye zaten biter hemde hızlıca oluyor yaparsınız işte...

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »