Ooo. Aperatif Yemek Tarifi

Evet blog'da ne yazsam diye düşünüyordum. Buldum size internette bulup denediğim hoşuma giden tarifleri yazacağım. Gökhan yemek mi yapıyormuş ehehe ehhe demeyin. Evet arada oluyor öyle şeyler gayette zevkli geliyor nedensizce :D Bugün size kıymalı rulo patates yapmayı anlatacağım. Hatta bakarım buna talep falan olursa yaparken kendi videomuda çeker koyarım buraya :D

Öncelikle malzemeleri yazıyım.

3 haşlanmış patates (sayı artabilir ama artırmayın ben denedim baya kalın oluyor)

4 yumurta (4 yumurta iyidir 1 eksik 1 fazla yapmayın)

1 tatlı kaşığı tuz (Bu kadar tuz zararlı olur demeyin koyun çünkü patates haşlamalarda tuzsuz  anca yetiyor bu tuz)

1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Fazla koyma başka baharatlarda var sonra öksürmeye falan başlarsın)

1 çay kaşığı kimyon (Bu baharat baya seviliyor ama nedense ne tadı var daha çözemedim)

1 çay kaşığı karabiber (Fazla koyma sonra üstü hem benek benek gözükür güzel durmaz)

1 yemek kaşığı un (Fazla koyma bu kadar un bile az çok yoruyor insanı elle yaparken zaten fazla koysan ne olacak yani kıvamı için 1 yemek kaşığı un fazlası yok ! )

Şimdi bu malzemeler sıralı yazılı. Bunların hepsini bir kaba aynı anda dökersen zaten çık git mutfaktan çık çık çık.. Bu arada bunları havada falan yapmayacağız bir çırpma kabı gibi bir şey alın köşeli olmasın (bunuda ben söylemiyim artık). Sonra patatesleri içine koyun. Soymadan mı diyeceksiniz.. Böyle diyorsan sen soymadan koy güzel kardeşim.  Sonra bunları bir çatalla ezin. Bak özel ezici gibi aletler var onla yapma yaptım hata büyük parça bırakıyor o uğraş yap. Şimdi ezdin bunları üstüne 4 yumurta ekle. Evet beyazıyla ayırmadan. Bunları çırp güzelce karışsınlar. Arada ezilmemiş patates falan görürsen uğraşma iş işten geçti zaten o belli olmayacak sonra. Üstüne tuzu ekle yine karıştır. Sonra TOZ bak bütük yazdım toz kırmızı biber eklenecek. Bunuda at karıştır. Miktarlar yukardaki gibi olacak. Sonra kimyon koy karıştır. Karabiber koy karıştır ve un koy karıştır zaten baharatlar kolay karışıyor  da un biraz zor zaten düzgün yapmazsan topaklaşır sonra gelirsin vay efendim olmamış, vay efendim internette tarif kötü yok öyle bir şey düzgün şekilde karıştırsaydın olmazdı. Sonra bunu tepsiye koyup fırına koyucaz ama bak tepside fırın kağıdı olsun sonra bunuda yağla. Yağla diyorsam da dine zaten yapışmaz ki falan deme yapışıyor o yağlanacak ziyan etme ben yaptım bu hatayı. Fırınıda ısıt internette var bu tarif 180 derece diyo. Onu takma kafana ısıt sen fırını bir 5 dk önceden tamamdır o 180 olur zaten. Sonra bunu at fırına 20 dk dursun. Ve bunun içine konulacak harcına geçelim..


Harcı için malzemeleri yazıyorum..

2 yemek kaşığı zeytinyağı (salatalık ve yemeklik zeytinyağı ayrı içine salatalık atıp tadı kötü oldu deme yoksa ayçiçek kullan ben ayçiçekle yaptım )

1 adet soğan (Fazlası tadı bozuyor tat verir tat tat deyip ekleme yapma)

1 adet çarliston biber ( 1 tane kime yeter 2 gün yapıyım deme.. O biber zaten tadı yoğun 1 tanesi yeterli ama onu biraz ince  doğra tabi suyunu çıkarana kadarda değil )

200 gram kıyma (Bu fazla olabilir fazlasını ayırır yersiniz ama fazla olur dedim diyede 200 gram yerine 1 kilo koymayın)

1 çay kaşığı karabiber (Yeterli miktar atmamazlık etmek patatese attım diye)

1 tatlı kaşığı tuz (Ooo bizi tuzdan öldürcek diyosan eve öldürcem.. Şaka bir yana bu iyi bir miktar ama kaşıkta tepeleme dolmasın )

2 çay kaşığı pul biber (Bak burda TOZ değil PUL yazıyor ona uy toz atma)

1 yemek kaşığı domates salçası (Standart yemek malzemesi su,soğan,salça ne koyarsan yemek zaten )

2/3 su bardağı su (1 bardak koy fazla gelirse ocağın altını aç zaten buharlaşıyor )

150 gram mozarella peyniri (Mozarella falan değil normal kaşar koy işe abi neymiş mozarella normalle denedim oluyor)

Bununda yapımı önceki gibi sırayla koy. Soğanlar hani sararmaya başlayınca biberi at biberler hafif rengi kaçınca kıymayı. Sonra baharatları salça falan at tabi hepsini aynı anda değil tek tek karıştırarak. Sonra suyu ekle fazla olduysa uharlaştır içindekine bir şey olmuyor denedim. Peyniri sakın içine atma.

Sırada fırındaki patatesi çıkarmakta onu çıkarıyoruz.. Baktın pişmiş zaten 20 dk da pişer. İçine bu harcı dök iyice yay tavada kalan olursa yaydıktan sonra onu da koyma.. Onu sen ye. Sonra rulo kırılıyor olmadı ya uf puf yapıyonuz tribe giriyonuz.  Bu harcı yaydıktan sonra kaşarı üstüne at. Bak rendelenicek bu öyle 150 gramı çaat dite atma rendele onu.. İşte düzenli şekilde at.. sonra bak fırın kağıdını tut hafifçe kaldır zaten o patates hemen ayrılıcak ordan hu ruloyu sar. sonra bunuda üstüne kaşar at ve yine fırrına koy. Fırın kapağını inşallah açık bırakmazsın.. Fırında açık kalsın o sırada bişi olmaz 2 dakikada dökersin harcı falan. Sonra bunu yine at fırına 10 dk dursun kaşarı falan erisin.. Sonra eline alıp dürüm yapıp yeme onu kibarca dil. Tabaklara koy servis yap. Aşağı resmini koyucam zaten.


Resmi bu ama senin yaptığın böyle olmayacak büyük ihtimalle bu resme bakıp hayal kırıklığına uğrama. Dünyada 500 tür patates varmış sana kötüsü gelmiştir (bu da bahanen olsun). Ama tadı aynıdır bil ama sıcakken bitirmeye bak soğuk pek tadı iyi olmuyor..

Standart bir klişe ile son cümlemi yazayımç

Afiyet olsun :)



Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »